Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

2016 Chevrolet Camaro: Verzia bez strechy odhalená!

Nové Camaro vo verzii kabriolet má niečo, po čom sme všetci túžili. Už dlhšiu dobu sa vývojové oddelenie snažilo prísť so skladacou pevnou strechou, ktorá nielen prikrije batožinový priestor ale aj dokonale doplní tvrdý vzhľad Camara. Z obrázkou je zrejmé, že sa to konečne podarilo! Nové 2016 Camaro SS bez strechy vie ako na seba strhnúť pozornosť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
29.06.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

2016 Chevrolet Camaro:...

Auto-moto zaujímavosti

Camaro dostalo novú strechu  

Nové Camaro vo verzii kabriolet má niečo, po čom sme všetci túžili. Už dlhšiu dobu sa vývojové oddelenie snažilo prísť so skladacou ale pevnou strechou, ktorá nielen prikryje batožinový priestor ale aj dokonale doplní tvrdý vzhľad Camara. Z obrázkou je zrejmé, že sa to konečne podarilo! Nové 2016 Camaro SS bez strechy na seba strháva všetky pohľady!

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Strechu zložíte za jazdy

V prípade zmien počasia je možné strechu ovládať aj za jazdy. Budete si pri tom však musieť trochu pribrzdiť, systém sklápania funguje len do rýchlosti 48 kilometrov za hodinu.

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Verzia bez strechy 

Čo sa týka vlastností a základných proporcií, ide o kupé oficiálne predstavené pred mesiacom. Jediné, čím sa modely líšia je strecha. Šiesta generácia vozidla sa teší pozitívnym ohlasom.

2016 Chevrolet Camaro kupé predstavené pred mesiacomZdroj: caranddriver.com

Convertible verzia je v Amerike veľmi obľúbenáZdroj: caranddriver.com

Ochrana a ovládanie strechy 

Ovládanie strechy je samočinné, vodič nepotrebuje kvôli otvoreniu strechy vystupovať a ani vypínať ochranu západky. Strecha je ovládaná diaľkovo pomocou kľúča. Dostala novú termálnu a akustickú membránu, ktorá sľubuje odolnosť voči poveternostným podmienkam a vrtochom počasia. 

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Problém odporu vzduchu vyriešený

Čo sa týka "drsných mašín," podobné verzie "svalovcov" bez strechy sa stretávali s nepríjemným problémom. Látková strecha mala tendenciu vytvárať akúsi klapku, čo nepriaznivo ovplyvňovalo zážitok z jazdy vo vetre. Tento problém by mal vyriešiť práve nový "droptop." 

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Motorová výbava

Zákazník si môže vybrať z troch možností motoru. K dispozícii je štvorvalec s objemom 2,0 litra s turbodúchadlom a 205 kW, nový vidlicový šesťvalec s 250 kW a najextrémnejšou voľbou je osemvalec V LT1 s obsahom 6,2 litra s 339 kW a 617 Nm krútiaceho momentu.  Je na zákazníkovi, či uprednostní šesťstupňovú prevodovku s priamym radením alebo osemstupňovovú automatickú prevodovku.

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Najúspornejšia generácia Camara všetkých čias?

Pod kapotou sa štvorvalec objavil naposledy v 80. rokoch minulého storočia. Z dvoch litrov objemu dokáže "vytiahnuť" 279 koní a 400 Nm krútiaceho momentu. Chevrolet sľubuje zrýchlenie z nuly na 97 kilometrov za hodinu pod 6 sekúnd. Spotreba by nemala presiahnuť 7,8 l  na sto kilometrov! Ak by sa tak stalo, máme dočinenia s najúspornejšou generáciou Camara všetkých čias!

2016 Chevrolet Camaro convertibleZdroj: caranddriver.com

Úbytok hmotnosti

Nový americký sen sa môže pochváliť úbytkom hmostnosti. Vďaka zvýšenému využitiu karbónu a novému hliníkovému rámu znížil oproti predchodcovi hmotnosť až o 90 kilogramov. To sa prejaví aj na zlepšení jazdných vlastností. 

2016 Chevrolet Camaro SS convertibleZdroj: caranddriver.com

Pozrite si model bez strechy vo videu.

Video: Chevrolet Camaro SS Convertible

Či sa obľubené Camaro bez strechy dostane aj na európsky trh je zatiaľ neisté. Pred nedávnom značka informovala o svojom odchode z Európy. 

zdroj: businessinsider.com, caranddriver.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Návod: Ako kúpiť tank? Časy, keď bolo znakom najväčšej prestíže vlastníctvo drahého superšportu sú zrejme preč....26. Jún, 2015
02Novinka: Torricelliho doska skráti brzdnú dráhu vozidla až o 40%!Torricelli doska zvýši bezpečnosť dopravy v meste! Pýtate sa ako? Netreba na to ani žiadnen...23. Jún, 2015
03Výsledky crash testu Škody Superb 2015: Nový Superb prekvapil!Zaujíma vás ako dopadlo v testoch bezpečnosti vozidlo o ktorom sa v poslednom čase hovorí...24. Jún, 2015